Maling af lofter

Maling af lofter

Lofter er et ret så vigtigt element i din bolig. Selvom vi ikke går og kigger direkte på lofterne, er det nogle meget store flader, og de er i høj grad med til at skabe det færdige udtryk i rummet. Der findes mange typer lofter og endnu flere måder at behandle dem på Vi gennemgår her hvordan du får et smukkere loft, fortæller hvordan man kan dække skjolder fra f.eks. nikotin eller gamle fugtskjolder.

Træ lofter

Træ lofter er et populært valg i mange danske boliger, og med den rigtige behandling er det både smukt og hyggeligt.  Du kan male, lakere eller ludbehandle loftet. Mange vælger at lysne loftet, men du kan også bevare træets naturlige udseende og blot give træet en behandling der holder det smukt og velplejet. Det er vigtigt at du bruger indendørs træpleje produkter som f.eks. Trip Trap serie, man må ikke bruge almindelig, udendørs træbeskyttelse indenfor.

Pudsede lofter

For at vurdere den gamle malings kvalitet, skal du starte med at finde ud af, om loftet smitter af. Det kan du gøre ved at stryge med hånden eller en mørk klud over den gamle maling. Hvis farven smitter af, skal loftet først afvaskes. Større flager og løs maling fjernes med en spartel. Man skal først male med en pensel langs med lofts- og stukkanten. Hvis man skal male loftet, kan du bruge bredt afdækningstape. Mal 3-5 cm ind på selve loftet. Hvis du bruger pensel, skal du bruge et godt lag maling for at undgå striber. Mal kun et stykke ad gangen, og rul over med rullen, inden malingen tørrer op. Til de store loftsflader er det bedst at bruge en malerulle. For at fordele malingen bedst muligt, skal du male med et jævnt tryk. Du skal også huske at male i samme retning over hele loftet. Ligesom med væg maling, skal du sørge for at have godt med maling på rullen. Det gør arbejdet både nemmere og hurtigere. De fleste lofter skal males to gange for at få et pænt og ensartet resultat. Mal anden gang efter 2-3 timers tørretid.

maling af lofter

Maling af lofter – Billig maling af lofter