Maling af vægge

Maling af vægge

Støvsugning af vægge og vask ned med opvredet klud eller svamp.

Er der sodskader eller snavs fra rygning eller brøndeovn, skal man vaske med grundrens og efterfølgende med rent vand.

Der skal afdækkes med tape på lister, gerigter og langs loftet, påsætte plastik eller afdækningsfilt på gulvet, evt. med malertape. Fjerne søm og skruer, fugte hullerne med vand og herefter spartle. Dette foretages for opnåelse af glatte og pæne vægge.

Det er en fordel, at vaske udspartlinger over med en klud eller med svamp mens spartelmessen er våd, så bliver der mindre slibearbejde. Man skal bruge en god rulle, en oval eller flad pensel der er 34 mm bred og evt. en skammel eller en stige.

Det er en fordel, at bruge et forlængerskaft når man maler, da det skaber overblik og støtter for ryg og ben. Man anvender en arbejdslampe der afslører evt. små fejl undervejs.

Ved maling af væggene, begynder man med pensel og maler langs alle kanter og karme, rundt om radiatorer osv. Herefter tager man rullen og maler én til to gange. Antallet af lag , der skal til, afhænger af hvor dækkende malingen fungerer. Der skal sørges for, at der er rigeligt med maling på selve rullen.

Males der med hvid maling på vægge, vil et lag ofte være tilstrækkeligt medmindre man skal dække en mørk farve med en lys.

Malertapen skal af så hurtigt som muligt efter sidste lag maling, da det giver de pæneste kanter.

Hvis det er større rum man skal male kan man vælge, at male med pensel på en væg ad gangen. Malingen skal stadig være våd når man maler for, at undgå struktur fra malerrullen helt ud til hjørnerne.

Hvis malingen, som er påført med pensel når, at tørre, kan der komme penselspor i malingen. Til de almindelige maleropgaver på vægge bruger man normalt vandbaseret akrylplastmaling.

Malingen er nem at føre på og arbejde med, og malingen tillader væggene, at ånde og kan tørres af. Jo blankere maling man vælger, jo mere robust og vaskbar vil den være. Tilgengæld afslører en blank maling ujævnheder meget mere end mat maling. Malingen klassificeres efter glanstrin.

Det er vigtigt, at vælge den rigtig maling til de forskellige formål og, at anvende maling rigtigt i henhold til brugsanvisningen.

maling af vægge